banner

Mosterdmakerij

Wat ooit als geintje begon…de ENIGE ECHTE FRIESE MOSTERD!

De Friese mosterdmakerij

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar Friese mosterd. Er bleek veel mosterd te zijn met een Fries stickertje er op, maar geen mosterd die in Friesland werd gemaakt. Uiteindelijk zijn we zelf aan de slag gegaan. 100 lege potjes gekocht en een kerstmarkt opgezocht. Toen alle 100 potjes in een dag verkocht waren, zijn we een productie op gaan zetten.Dit was het begin van de Friese mosterdmakerij.

Na deze speelse start van de mosterdmakerij, zijn we lange tijd rustig verder gaan bouwen aan de bekendheid van onze mosterd. Overal waar we kwamen en onze mosterd werd geproeft, was men enthousiast. Dat maakt ons natuurlijk ook enthousiast. Toen door de Coronacrisis de groepsactiviteiten stil kwamen te liggen, is de de nadruk gekomen op de mosterd. Er zijn verkooppartners bijgekomen en de mosterd is intussen landelijk verkrijgbaar.

De mosterdmakerij heeft ook een profesionalisering doorgemaakt. Het aantal ketels en rijpingsvaten is fors uitgebreid en we hebben onze handmatige afvuller vervangen door een automatische vulmachine.

Hoewel onze mosterd intussen op vele plaatsen verkrijgbaar is, vinden we het stiekem toch ook wel leuk als u uw potje mosterd op de boerderij komt kopen.

Regionale herkomst mosterdzaad:

Sinds dit seizoen werken wij grotendeels met Fries geteeld mosterdzaad. In Berlikum teelt boer Bernardus Smits voor ons dit prachtige gewas. Dit maakt de Friese mosterd ook ECHTE Friese mosterd

Heeft u vragen? Wilt u de mosterd opnemen in uw winkelassortiment, of heeft u gewoon belangstelling in ons heerlijke product? Wij horen graag van u!